Sunday 11 January 2015

Kde najít návody na triky ?

      Oujé.. "Ach jo... jak se ten trik jmenuje ?" nebo: "Jak jsme tamten prvek vlastně dneska dělali na lekci ?" Také si občas nemůžete vzpomenout ? Tak z takového důvodu jsem se rozhodla pro krátký příspěvek na toto téma.
Ne internetu nejdete stráááášně moc materiálu ke cvičení, k prvkům, návody atd..

      Mým nejoblíbenějším zdrojem je Pole Dance Community. Když si kliknete na "Syllabus" tak se vám otevře interaktivní video okno, kde si můžete prohlédnout strášně moc prvků i několikrát za sebou. Shlédnutí tohoto serveru je zdarma :)



      Druhým mnou používaným zdrojem je Pole Dance Dictionary. Opět zde naleznete video návody na triky :-) Také zde najdete Dictionary pro Hoop, akrobacii a WO (work out) :-)



      Třetím, pořád zdarma, dobrým zdrojem je přihlášení k odběru na youtube Tantra Fitness, kde různé prvky vysvětlují různé známé Pole osobnosti. Například prvek "Janeiro" vysvětluje a ukazuje Marion Crampe :-)

      Na stránkách pole dancerky Cleo The Hurricane naleznete také spousty tutoriálních videí s prvky. Občas i nějaké na zasmání :-)



      A ještě jedny webovky zdarma, stačí se jen zaregistrovat :-) Studio Veena Různé prvky a kombíčka rozdělená podle pokročilostí.

      Na těchto webovkách můžete najít opět prvky s názvy a návodem. Je to On-Line Pole Studio.

      Dalším, ale už placeným portálem na "výuku" pole dance je Pole and Aerial, kde si můžete zakoupit shlédnutí tutorialů dalších světových pole dancerů (například Anastasii Skukhtorové, Jenyne Butterfly, Marlo Fisken apod.)



      Pak existuje Pole Move Box, což je box se velkým množstvím prvků na kartičkách, kde je i vysvětlení jak se prvek dělá. Pole Move Box si můžete zakoupit zde za cenu 225€ (cca 6300,- Kč) + poštovné 20. Určitě je to super pomůcka i na seskládání třeba různých kombinací... ale přecijen je to cenově hůře dostupné.





A tady je to názorně vysvětlené :-D


      Zakoupit na www.poledancers.cz můžete také knihy POLEMOVES pro začátečníky a mírně pokročilé. V knihách rozhodně najdete inspiraci :)

  


      Kate Czepulkowski známá jako Bendy Kate vytvořila suprovou publikaci na protahování. K zakoupení na jejích stránkách zde.



      Na internetu najdete mnoho dalších videí. Ale první dva odkazy jsou spíše takové malé databáze prvků a tutoriály, jak na ně :-)

      V ČR vznikla krásná kniha návodů pod názvem POLE MOVES. Již jsou k mání dvě vydání (začátečníci a mírně pokročilí, a již brzy se můžeme těšit na pokročilé). Knihy lze zakoupit na internetu (na www.tanecnityce.cz) nebo v některých pole dancových studiích.

      A nemůžeme zapomenout ani na mobilní APPky :-) nevím, jak je to pro jiné operační systémy, ale na jablko (APPLE) je super APPka Pocket Pole, která je v základní verzi zdarma. Pokud by vás zaujala tato aplikace, je možné tuto aplikaci zaplatit a získat tak plnou verzi. Tuto APPku používám ze všech asi nejčastěji. Dalšími APPkami, která je celkem použitelná je Diva Fit Pole Motion. Jednou z těch nej APPek je i The Key To Training od Australské pole dancerky Kristy Sellars. Některé aplikace můžete zdarma stáhnout a můžete se podívat na některá videa. Nicméně aby jste se podívali na vše, tak musíte zakoupit placenou verzci a udělat upgrade.

1 comment:

Anonymous said...

Waaau, velký dík za přehled! rozhodně mi to ušetřilo spoustu času :) Verča